KARS / MERKEZ - Kocabahçe Ortaokulu

Cumhuriyetin 100. Yılını Büyük Bir Coşkuyla Kutladık!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin temelleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde atılmış, aydınlanma ve modernleşme idealleriyle dolu bir dönemin ürünüdür.

Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmak, bizlere miras olarak bırakılan değerlere ve ilkelere daha da sıkı sarılmamız gerektiğini hatırlatıyor. Bu anlamlı gün, birlik ve beraberlik duygularımızın pekiştiği, geçmişe bir saygı duruşu yaptığımız ve geleceğe umutla baktığımız bir dönemdir.

Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet, demokrasi, laiklik, eşitlik ve özgürlük gibi temel değerlere dayalı bir devlet yapısını simgeler. Bu değerler, bize düşen sorumlulukları da beraberinde getirir. Gelecek nesillere daha güçlü, daha adil, daha özgür bir Türkiye bırakabilmek için hep birlikte el birliğiyle çalışmalıyız.

Bu özel günde, Cumhuriyetimizin kazanımlarını hatırlayarak, birbirimize olan sevgi ve saygımızı pekiştirerek, ülkemizi daha ileriye taşıma azmiyle doluyoruz. Öğretmenler olarak, Cumhuriyetimizin temsil ettiği değerlere sahip çıkarak, ülkemizi daha çağdaş, daha adil ve daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.

Bugünü coşku ve heyecanla kutlarken, geleceğe olan inancımızı da bir kez daha yineliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı, ülkemiz için yeni başarılar, yeni kazanımlar ve daha aydınlık bir gelecek vadeder.

Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun!

Saygılarımızla,
Kocabahçe Okulu Öğretmenleri